Izgrađena montažna kuća za porodicu Marković! Nastavak radova početkom sledeće godine.

Izgrađena Montažna Kuća Za Porodicu Marković! Nastavak Radova Početkom Sledeće Godine.

Priča heroja sa Paštrika i njegove šestočlane porodice Marković iz sela Provo u Vladimircima izazvala je veliku tugu zbog uslova u kojima žive. Apel naše organizacije video je veliki broj ljudi, pa su donacije za njihovu novu kuću stizale sa svih strana sveta!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe porodici Marković izgradila je montažnu kuću i započeti su unutrašnji radovi. Takođe, plaćena je taksa za gradnju kuće, usluge javnog beležnika i advokata. Ukupna vrednost prvog dela pomoći iznosi 3.611.600 dinara.

Nastavak unutrašnjih radova, kao i postavljanje fasade planirano je za početak sledeće godine, nakon čega ćemo da opremimo kuću kako bismo porodicu uselili i uspešno realizovali još jedan veliki projekat naše organizacije.

Podsetimo, otac Stojić ranjen je 1999. godine u selu Planeja. Iako je imao 7 gelera u telu spašavao je iz ruševina ranjene i povređene saborce zbog čega mu je dodeljeno priznanje za čuvanje i negovanje borbene tradicije od strane udruženja „Herojska 549. motorizovana brigada Car Dušan Silni”. Iz prvog braka Stojić ima dve ćerke, dok u drugom braku sa suprugom Radom ima četvoricu sinova: Stefan (14), Ognjen (12), Filip (10) i Ivan (2). Nažalost, zbog loših instalacija desio se požar u kojem je kuća u kojoj su živeli potpuno izgorela. Nastanili su se na dedovini majke Rade u stoletnoj kući koja ima samo dve prostorije bez kupatila.

Zahvaljujemo se Srbima u Kini, donatorima iz Rusije, kompanijama Tehnounion Energy i Rhei Life, anonimnom donatoru i svim drugim priložnicima koji učestvuju u akciji pomoći za ovu divnu porodicu.