Saradnja Luks M sa Fondacijom Ana i Vlade Divac

Saradnja Luks M Sa Fondacijom Ana I Vlade Divac

Montažna kuća sa energetskom efikasnošću Luks M Kuće d.o.o. u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac je izgradila Montažnu kuću, za samohranog oca i njegovog sina, ključ u ruke varijantu bez temelja.

 

Poštovani prijatelji,

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je kuća porodice Borijan, završena! Dražan i Nemanja su se uselili u svoj dom početkom ovog meseca.

Postigli smo zajednički cilj da porodica Borijan ovu zimu ne dočeka u kontejneru, već u svom toplom domu.

Fondacija Ana i Vlade Divac je pokrenula akciju pomoći samohranom ocu, Dražanu, koji je sa svojim sinom živeo u kontejneru na Ledinama. Dražan je samohrani otac, izbeglica iz Hrvatske i raseljeno lice sa Kosova. Spada u generaciju koja je veoma mlada bila prinuđena
da učestvuje u ratovima u Hrvatskoj, Bosni i na kraju na Kosovu. Iz ovog perioda svedoči o dramatičnim iskustvima i sećanjima koje pokušava da prevaziđe. Nemanja ima 8 godina i dodeljen je ocu na staranje u potpunosti, zbog lošeg psihičkog stanje majke. Porodica je
živela u izuzetno lošim uslovima u kontejneru koji inače služi za privremeni smeštaj i odmor radnika, i nije namenjen za život. U kontejneru nisu imali vode i kupatilo.

Dečak je odličan đak, ide na karate, a tokom leta i u besplatnu školu plivanja.